Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητού δικτύου και την περιαγωγή, να καθορίσετε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν δεδομένα κινητού δικτύου, να δείτε τη χρήση δεδομένων κινητού δικτύου και να καθορίσετε άλλες επιλογές δεδομένων κινητού δικτύου.

Σημείωση: Για βοήθεια σχετικά με τις υπηρεσίες κινητού δικτύου, τον τηλεφωνητή και την τιμολόγηση, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας.

Αν το iPhone είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, στη γραμμή κατάστασης εμφανίζεται ένα εικονίδιο που προσδιορίζει το κινητό δίκτυο.

Οι υπηρεσίες 5G, LTE, 4G και 3G σε δίκτυα GSM υποστηρίζουν ταυτόχρονες επικοινωνίες ομιλίας και δεδομένων. Για όλες τις άλλες συνδέσεις κινητού δικτύου, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες Διαδίκτυο ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο εκτός αν το iPhone έχει και σύνδεση Wi-Fi στο Διαδίκτυο. Ανάλογα με τη σύνδεση δικτύου σας, ίσως να μην είναι δυνατό να λαμβάνετε κλήσεις ενώ το iPhone μεταφέρει δεδομένα μέσω του κινητού δικτύου – κατά τη φόρτωση ιστοσελίδας, για παράδειγμα.

Η μεταφορά δεδομένων συνεχίζεται όταν τερματίσετε την κλήση.

Αν τα Δεδομένα είναι απενεργοποιημένα, όλες οι υπηρεσίες δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των email, της περιήγησης στον Ιστό και των γνωστοποιήσεων ώθησης, χρησιμοποιούν μόνο Wi-Fi. Αν τα «Δεδομένα» είναι ενεργοποιημένα, μπορεί να επιβληθούν χρεώσεις από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Για παράδειγμα, η χρήση ορισμένων δυνατοτήτων και υπηρεσιών που μεταφέρουν δεδομένα, όπως το Siri και τα Μηνύματα, μπορεί να επιφέρει χρεώσεις στο πρόγραμμα δεδομένων σας.

Επιλογή ρυθμίσεων δεδομένων κινητού δικτύου για χρήση δεδομένων, απόδοση, διάρκεια ζωής μπαταρίας και άλλα

Για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των Δεδομένων κινητού δικτύου, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Κινητό δίκτυο».

Για να ορίσετε επιλογές όταν είναι ενεργοποιημένα τα Δεδομένα κινητού δικτύου, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Κινητό δίκτυο» > «Επιλογές» και μετά κάντε ένα από τα εξής:

  • Μείωση χρήσης κινητού δικτύου: Ενεργοποιήστε τη Χαμηλή κατανάλωση δεδομένων ή αγγίξτε «Λειτουργία δεδομένων» και μετά επιλέξτε «Χαμηλή κατανάλωση δεδομένων». Αυτή η λειτουργία διακόπτει τις αυτόματες ενημερώσεις και τις εργασίες παρασκηνίου όταν το iPhone δεν είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi.
  • Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της περιαγωγής δεδομένων: Η Περιαγωγή δεδομένων επιτρέπει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητού δικτύου δεδομένων όταν βρίσκεστε σε μια περιοχή που δεν καλύπτει το δίκτυο του φορέα σας. Όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιαγωγή δεδομένων για να αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής.

Ανάλογα με το μοντέλο iPhone, τον φορέα και την περιοχή σας, ενδέχεται να είναι διαθέσιμες οι παρακάτω επιλογές:

  • Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της περιαγωγής φωνής: (CDMA) Απενεργοποιήστε την «Περιαγωγή φωνής» για να αποφύγετε χρεώσεις από τη χρήση δικτύων άλλων φορέων. Όταν δεν διατίθεται το δίκτυο του φορέα σας, το iPhone δεν διαθέτει υπηρεσία κινητού δικτύου (δεδομένα ή φωνή).
  • Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση 4G/LTE: Με τη χρήση 4G ή LTE, τα δεδομένα φορτώνονται πιο γρήγορα σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά ενδέχεται να μειωθεί η απόδοση της μπαταρίας. Ενδέχεται να υπάρχουν επιλογές για απενεργοποίηση του 4G/LTE ή για την επιλογή Φωνητικών κλήσεων και δεδομένων (VoLTE) ή μόνο δεδομένων.

Σε μοντέλα iPhone 12 και μεταγενέστερα, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Ενεργοποίηση της Έξυπνης λειτουργίας δεδομένων για βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας: Αγγίξτε «Ομιλία και δεδομένα» και μετά επιλέξτε «5G αυτόματο». Σε αυτήν τη λειτουργία, το iPhone κάνει αυτόματα εναλλαγή στο LTE όταν οι ταχύτητες 5G δεν παρέχουν αισθητά καλύτερη απόδοση.
  • Χρήση βίντεο υψηλότερης ποιότητας και FaceTime HD σε δίκτυα 5G: Αγγίξτε «Λειτουργία δεδομένων» και επιλέξτε «Περισσότερα δεδομένα σε 5G».

Διαμόρφωση ενός Προσωπικού hotspot για κοινή χρήση της σύνδεσης κινητού δικτύου στο Διαδίκτυο από το iPhone

  1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Κινητό δίκτυο» και ενεργοποιήστε τα «Δεδομένα κινητού δικτύου».
  2. Αγγίξτε «Διαμόρφωση προσωπικού hotspot» και ακολουθήστε τις οδηγίες της ενότητας Κοινή χρήση της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο από το iPhone.

Καθορισμός της χρήσης δεδομένων κινητού δικτύου για εφαρμογές και υπηρεσίες

Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Κινητό δίκτυο» και μετά ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα «Δεδομένα» για οποιαδήποτε εφαρμογή (π.χ. Χάρτες) ή υπηρεσία (π.χ. Βοήθεια Wi-Fi) που μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα κινητού δικτύου.

Εάν μια ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, το iPhone θα χρησιμοποιεί μόνο το Wi-Fi για τη δεδομένη υπηρεσία.

Σημείωση: Η Βοήθεια Wi-Fi είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν η σύνδεση Wi-Fi δεν είναι καλή, η Βοήθεια Wi-Fi κάνει αυτόματα εναλλαγή στα δεδομένα κινητού δικτύου με σκοπό την ενίσχυση του σήματος. Όταν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο μέσω κινητού δικτύου όταν η σύνδεση Wi-Fi είναι ασθενής, ενδέχεται να χρησιμοποιήσετε περισσότερα δεδομένα κινητού δικτύου και αυτό μπορεί να συνεπάγεται πρόσθετες χρεώσεις ανάλογα με το πρόγραμμα δεδομένων σας. Ανατρέξτε στο άρθρο της Υποστήριξης της Apple Πληροφορίες για τη Βοήθεια Wi-Fi.

Κλείδωμα της κάρτας SIM σας

Αν η συσκευή σας χρησιμοποιεί κάρτα SIM για τηλεφωνικές κλήσεις ή δεδομένα κινητού δικτύου, μπορείτε να κλειδώσετε την κάρτα με κωδικό Προσωπικού αριθμού αναγνώρισης (PIN) ώστε να αποτρέπεται η χρήση της κάρτας από άλλα άτομα. Στη συνέχεια, κάθε φορά που επανεκκινείτε τη συσκευή σας ή αφαιρείτε την κάρτα SIM, η κάρτα σας κλειδώνει αυτόματα και απαιτείται να εισαγάγετε τον κωδικό PIN σας. Δείτε Χρήση SIM PIN για iPhone ή iPad.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *